Vilka är vi?

Hässlebys grönsaker drivs av oss – Jacob och Sara. Vi är båda utbildade kockar och träffades när vi jobbade på restaurang Gondolen i Stockholm. Efter flera år tillsammans i restaurangköket växte intresset för var råvarorna egentligen kommer från och hur de odlas samt hur det skulle vara att odla själva. Tack vare familjegården på Öland som har brukats av Saras familj i generationer hade vi möjligheten att få prova våra vingar som grönsaksbönder. Vi kunde till en början testa oss fram, lyckas, misslyckas, lära oss nytt och testa om igen. Resan startade 2012 och de första åren pendlade vi säsongsvis mellan Stockholm och Öland men sedan 2018 bor vi heltid på ön och satsar helhjärtat på Hässlebys grönsaker och livet som grönsaksbönder.

Målet är att odla grödor som är goda för både oss och naturen. Dit når vi genom att inte driva på grödorna för hårt med bevattning och gödning utan att låta dem växa naturligt i sin egen takt. Att odla utan kemiska bekämpningsmedel har varit självklart från dag ett.

Välkomna att besöka oss i Hässleby för att köpa våra grönsaker! Och ser ni oss ute på åkern blir vi jätteglada om ni stannar och säger hej!

Jacob och Sara